Manuell deling
Manuell deling gir brukere mulighet til å dele individuelle poster med andre brukere, felles grupper og roller.
Nødvendige utgaver
| Tilgjengelig i både Salesforce Classic og Lightning Experience |
| Tilgjengelig i Professional, Enterprise, Performance, Unlimited og Developer Edition |
Manuelle delinger brukes til engangstilgangsunntak når delingsregler eller andre funksjoner ikke kan brukes til å gi den tiltenkte tilgangen. Det er for eksempel nødvendig å dele en enkelt salgsmulighet med en kollega for samarbeid, men du vil ikke dele noen andre salgsmuligheter som posteieren eller rollen deres eier. Manuell deling er også nyttig for deling av poster for spesielle prosjekter eller dekning mens medarbeidere er borte.
I enkelte tilfeller vil det å gi tilgang til en post omfatte tilgang til alle tilknyttede poster. Hvis du for eksempel lar en annen bruker få tilgang til en konto, vil denne brukeren automatisk få tilgang til alle salgsmuligheter og saker som er knyttet til denne kontoen.
Oppretting av manuelle delinger
For å kunne gi tilgang til en post med manuell deling må du være en av følgende brukere:
- Posteieren
- En bruker i en rolle over eieren i hierarkiet (hvis organisasjons delingsinnstillinger kontrollerer tilgangen via hierarkier)
- En bruker med tillatelsen Endre alle poster for objektet
- En Salesforce-administrator
- Hvis du deler en salgsmulighet, kontakt eller sak manuelt, må brukerne du deler den med, ha minst Lese-tilgang til den tilknyttede overordnede kontoen via delingsfunksjoner, eller du må ha mulighet til også å dele kontoen. Du har mulighet til å dele kontoen hvis du er kontoeier, er Salesforce-administrator, er over kontoeieren i rollehierarkiet, og eller har Endre alle-tillatelse for kontoer. Hvis du har mulighet til å dele selve kontoen, får brukerne du deler salgsmuligheten, kontakten eller saken med, automatisk lesetilgang til den overordnede kontoen.
- Hvis du deler en konto, kan ikke tilgangsnivået for dens underordnede salgsmuligheter, saker og kontakter være større enn kontoeierens standardtilgang fra organisasjonsomfattende standardinnstillinger og eierens rolle. Du kan gi et høyere tilgangsnivå bare hvis du er Salesforce-administrator, har tillatelsen Endre alle poster for konto eller har brukertillatelsen Endre alle data.
Sletting av manuelle delinger
Hvis en bruker overfører eierskap til en post, sletter Salesforce eventuelle manuelle delinger som er opprettet av den opprinnelige posteieren, noe som kan føre til at brukere mister tilgang. Se gjennom disse ekstra punktene om sletting av manuelle delinger:
- Når kontoeierskap overføres, slettes også manuelle delinger opprettet av den opprinnelige kontoeieren på underordnede poster, som salgsmuligheter og saker.
- Når den overordnede kontoen til en salgsmulighet endres, slettes manuelle delinger for salgsmuligheten hvis brukeren som utfører endringen, ikke har tillatelse til å dele den nye overordnede kontoen. Når den nye overordnede kontoeieren, noen ovenfor dem i rollehierarkiet eller en Salesforce-administrator endrer den overordnede kontoen, slettes imidlertid de manuelle delingene. Manuelle delinger slettes heller ikke hvis mottakeren allerede har tilgang til den overordnede kontoen.
- Når den overordnede kontoen for en kontakt som er tilknyttet en portal- eller fellesskapsbruker, endres, slettes manuelle delinger av poster for tilpassede objekter som har blitt delt med portal- eller fellesskapsbrukeren.
- Når en salgsmulighet avsluttes og eieren av salgsmulighetens overordnede konto endres, slettes manuelle delinger for salgsmuligheten selv om salgsmulighetsoppdelinger er aktivert.
- Gi tilgang til poster med manuell deling i Lightning Experience
Gi bestemte brukere tilgang til en individuell post med manuell deling. - Gi tilgang til poster med manuell deling i Salesforce Classic
Bruk manuell deling til å gi bestemte andre brukere tilgang til en individuell post. - Viktige punkter om manuell deling
Når du gir tilgang til poster med manuell deling, er det en del vurderinger du bør være oppmerksom på.

