Loading
Hantera användare och dataåtkomst
Bevilja åtkomst till poster med manuell delning i Lightning Experience

Bevilja åtkomst till poster med manuell delning i Lightning Experience

Ge specifika användare åtkomst till en individuell post med manuell delning.

Versioner som krävs

Tillgängliga i: Lightning Experience
Tillgängliga i: Utgåvorna Professional, Enterprise, Performance, Unlimited och Developer

Anta till exempel att ägaren av en post vill dela en enskild kundcasepost med en kollega eftersom den kollegan har erfarenhet av att lösa liknande problem. Postägaren skapar en manuell delning som endast öppnar åtkomst till en kundcasepost för sin kollega (och användare ovanför kollegan i rollhierarkin). I detta scenario är det enklare och säkrare att skapa en manuell delning än en delningsregel.

  1. Klicka på Dela på den post du vill dela.
    En kontopost med knappen Delning markerad.
  2. I sökrutan ange de grupper, användare, roller eller områden som ska läggas till.

    Använd sökmenyn för att filtrera efter en grupptyp. Beroende på datan i din organisation kan dina alternativ inkludera:

    Typ Beskrivning
    Chefgrupper Alla direkta och indirekta chefer för en användare.
    Underordnade grupper för chef Chefer och alla de direkta och indirekta underordnade de hanterar.
    Offentliga grupper Alla offentliga grupper som administratören har definierat.
    Användare Alla användare i din organisation. Detta inkluderar inte portalanvändare.
    Roller Alla roller som definieras för din organisation, inklusive alla användare i varje roll.
    Roller och underordnade

    Åsidosatt. Använd Roller och Interna underordnade istället. Användes tidigare för användare i rollen plus alla användare i roller under den rollen i hierarkin.

    I Salesforce-organisationer som skapats innan 8 februari 2024 och som aktiverade digitala upplevelser innan utgåvan Winter ’26 konverterades manuella delningar som var tillgängliga för roller och underordnade automatiskt till att delas med roller, interna och portalunderordnade. För att säkra åtkomst för externa användare, ta bort roller, interna och portalunderordnade från listan Dela med för dina manuella delningar. Lägg till roller och interna underordnade istället.

    Roller och interna underordnade Alla roller som har definierats för din organisation. Inkluderar alla användare i den angivna rollen och alla användare i roller under den rollen. Inkluderar inte roller i partnerportalen eller kundportalen.
    Roller-, interna- och portalunderordnade Lägger till en roll oh dess underordnade roller. Inkluderar alla användare i den rollen plus alla användarna i roller under den rollen. Endast tillgängligt när digitala upplevelser har aktiverats för din organisation och Experience Cloud-webbplatsanvändare skapas med andra externa kontoroller än en delad personkontoroll. Inkluderar webbplats- och portalanvändare.
    Områden För organisationer som använder områdeshantering, alla områden som definieras för din organisation, inklusive alla användare i varje område. Endast områden i den aktiva områdesmodellen är tillgängliga.
    Områden och underlydande För organisationer som använder områdeshantering, alla användare i området plus användare under det området. Endast områden i den aktiva områdesmodellen är tillgängliga.
  3. Välj åtkomstnivå för den post du delar och eventuella associerade poster du äger.
    Åtkomstnivå Beskrivning
    Fullständig åtkomst Användare kan visa, redigera, ta bort och överföra posterna. Användare kan även utöka delningsåtkomst till andra användare. Men användaren kan inte bevilja fullständig åtkomst till andra användare.
    Läsa/skriva Användarna kan visa och redigera posten och lägga till associerade poster, anteckningar och bilagor.
    Skrivskyddad Användarna kan visa posten och lägga till associerade poster till den. De kan inte redigera posten eller lägga till anteckningar eller bilagor.
    Privat Användarna kan inte på något sätt få åtkomst till posten.
    Anteckning
    Anteckning
    • Om du delar ett säljprojekt, en kontakt eller ett kundcase måste de användare du delar det med ha minst läsåtkomst till det associerade överordnade kontot via delningsfunktioner eller så måste du ha möjligheten att även dela kontot. Du kan dela kontot om du är kontoägare, Salesforce-administratör, står över kontoägaren i rollhierarkin och eller har behörigheten Ändra alla poster för Konto. Om du har möjligheten att dela själva kontot ges de användare du delar säljprojektet, kontakten eller kundcaset med automatiskt läsåtkomst till det överordnade kontot.
    • Om du delar ett konto kan åtkomstnivån för dess underordnade säljprojekt, kundcase och kontakter inte vara högre än kontoägarens standardåtkomst från organisationsomfattande standarder och ägarens roll. Du kan endast bevilja en högre åtkomstnivå om du är Salesforce-administratör, har behörigheten Ändra alla poster för Konto eller har användarbehörigheten Ändra alla data.
    • Kontaktåtkomst är inte tillgängligt när den organisationsomfattande standarden för kontakter är inställd på Styrd av överordnad.
  4. Spara dina ändringar.

På sidan Delning kan du klicka på Redigera för en sammanfattning av de grupper av användare som denna post delas med. För fullständiga detaljer om vem som har åtkomst till posten, klicka på Visa delningshierarki.

 
Laddar
Salesforce Help | Article