Ta bort användare
Du kan inte ta bort en användare fullständigt men du kan inaktivera en användares konto så att de inte kan logga in i Salesforce.
Versioner som krävs
| Tillgängliga i: både Salesforce Classic och Lightning Experience |
| Tillgängliga i: Essentials, Contact Manager, Group, Professional, Enterprise, Performance, Unlimited, Developer och Database.com Editions |
| Användarbehörigheter som krävs för att | |
|---|---|
| Inaktivera användare: | Hantera interna användare |
Salesforce låter dig inaktivera användare, men inte ta bort dem direkt. En användare kan äga konton, leads och grupper och kan vara i flera team. Att ta bort en användare från Salesforce påverkar många processer i organisationen. Efter att du har lämnat organisationen vill du naturligtvis inte att användaren ska behålla åtkomst till sitt konto. Men att endast ta bort en användare kan resultera i ägarlösa poster och förlust av viktig verksamhetsinformation.
Av dessa anledningar är inaktivering istället för borttagning rätt åtgärd att utföra. Inaktivering tar bort användarens inloggningsåtkomst, men den bevarar alla historiska aktiviteter och poster vilket gör det enkelt att överföra ägarskap till andra användare. För situationer där ändring av ägarskap till andra användningar måste göras innan inaktivering, gör en frysning av användaren att inloggning till organisationen och åtkomst till användarens konton stoppas.
- Inaktivera användare
För att inaktivera en användares konto så att de inte längre kan logga in på Salesforce, utför dessa steg. - Att tänka på vid inaktivering av användare
Tänk på detta när du inaktiverar användare. - Massöverföring av poster
Använd verktyget för massöverföring för att överföra flera företag, leads, servicekontrakt och egna objekt från en användare till en annan.
